Ontstaan van de islam

De Islam (الإسلام al-islām) is ongeveer 1.400 jaar geleden ontstaan op het Arabische schiereiland, het huidige Saoedi-Arabië. Daar, omstreeks het jaar 620, kreeg volgens de gelovigen de profeet Mohammed van de engel Gabriel de opdracht van God om zijn boodschap onder de mensen te brengen.

Vanuit Saoedi-Arabië verspreidde het geloof zich richting Noord-Afrika, (Zuid-)Europa en Azië. Dat ging niet altijd zonder slag of stoot. Inmiddels is de islam een van de grootste wereldreligies met meer dan 1,5 miljard aanhangers. Deze bevinden zich voornamelijk in het Midden-Oosten, Indonesië, Pakistan, Bangladesh, Afrika, China en Oost-Europa, maar door migratie ook in West-Europa en de Verenigde Staten. 

 


Deze site gaat vooral over de wijze waarop moslims zich in Nederland georganiseerd hebben en niet over de islam als religie. Beknopte aandacht geven we aan de volgende onderwerpen: 

 

De achtergrondartikelen op deze site zijn geschreven door Roemer van Oordt en Ewoud Butter. De informatie op deze site is 'work-in-progress' en wordt geregeld aangevuld en indien nodig gecorrigeerd. Heeft u opmerkingen of aanvullingen, mail deze dan naar info@polderislam.nl
Laatste wijziging: 1 september 2015

Delen:


Gerelateeerde nieuwsberichten: